Historiek

  • Binnen brengen van een drukpers Gazet Van Antwerpen
  • Lossen van een machine
  • Plaatsen van een kluis in diamantwijk Antwerpen
  • Plaatsen noodgenerator Caterpilar
  • Waardetransport met politiebegeleiding
Prev
Historiek
Next

Sinds de oprichting in 1930 is Transpico specialist in het verplaatsen en/of vervoeren van alles wat zwaar, moeilijk of delicaat is. Oorspronkelijk waren dit vaak piano’s en brandkasten, vandaar ook de naam: “Transport de Pianos et Coffres-forts”.

De opgedane ervaring in combinatie met de aankoop en ontwikkeling van aangepaste werkmaterialen en toestellen bleek al snel ook toepasbaar in andere situaties zoals bijvoorbeeld bij het plaatsen of verhuizen van drukkerijmachines, de installatie van de eerste grote mainframe computers en kopieermachines, metaalbewerkingmachines of waardevervoer.

Doorheen de jaren is Transpico zich steeds verder blijven specialiseren in de niche van machineverplaatsingen.  Gaandeweg werden bijkomende diensten aangeboden zoals voorafgaande montage en demontage (elektrisch, mechanisch, hydraulisch) van machines en installaties, opslag voor korte of lange termijn, verpakking en verscheping. Hierdoor kan Transpico niet enkel de verplaatsing van zware, complexe of delicate machines realiseren, maar verzorgt zij meer en meer de gehele demontage, verhuis en hermontage van productielijnen of van ganse fabrieken.  Vandaag is Transpico dan ook de vaste partner van heel wat toonaangevende bedrijven in de meest uiteenlopende industriële sectoren en dit voor zowel nationale als internationale opdrachten. Door meer dan 80 jaar ervaring en doorgedreven professionalisme is het bedrijf uitgegroeid tot dé referentie in de sector.