Nieuws

Transpico en Indumove huizen voortaan onder één koepel

Transpico, de Belgische marktleider op vlak van industriële verhuizingen en Indumove ( link website Indumove ), de Nederlandse trendsetter in deze sector, bundelen hun krachten. Zo willen ze samen hun positie op zowel de nationale als internationale markt nog verder versterken. Beide bedrijfsnamen blijven in gebruik en samen vormen ze Transpico Indumove International.

Transpico, gevestigd in Niel ten zuiden van Antwerpen, zette door zijn participatie in TMB Luxemburg in 2013 reeds een belangrijke stap op vlak van geografische spreiding . Door de fusie met Indumove, met uitvalbasis in Moerdijk, ontstaat er nu een groep met een uniek aanbod in de Benelux . Met vakbekwame medewerkers en gespecialiseerd materiaal in Nederland, België en Luxemburg, kan nu zowel de Benelux als de internationale markt van industriële verhuizingen, het plaatsen, verplaatsen, monteren en demonteren van machines en productielijnen nog efficiënter benaderd worden. (Kaart

De globale groep stelt een 60-tal mensen te werk en in 2015 realiseerden ze samen een omzet van circa 15 miljoen euro. Op vlak van gespecialiseerd materiaal, kwaliteitsnormen en vakkennis zijn het evenwaardige bedrijven. In de gespecialiseerde wereld van de industriële verhuizingen is één plus één in dit geval meer dan twee. De twee bedrijven vullen elkaar immers uitzonderlijk goed aan. Door intensief samen te werken mikt Transpico Indumove International nog meer op bepaalde niches en willen ze nog flexibeler en sneller inspelen op vragen van klanten.

Naast het samenbrengen van een grote groep vakmensen met een jarenlange ervaring beschikt Transpico Indumove International nu ook over een indrukwekkend assortiment aan gespecialiseerd materiaal. Het gaat onder meer over een 30-tal elektrische heftrucks tussen 2,5 en 12 ton, 11 pick & carry kranen met een hefcapaciteit van 4,5 tot 90 ton , portaalbruggen tot 200 ton een vloot kraanwagens, telescoopkranen en trekker-dieplader combinaties.

Voortaan is dus geen enkele uitdaging of industriële verhuis onmogelijk voor Transpico Indumove International.  

Korte bedrijfsimpressie : https://youtu.be/OsAGxLJxETI

Fase 2 KMO park Kapittel weldra van start

In april 2016 werd het eerste gebouw het KMO park Kapittel voltooid.  Alle 11 KMO units werden verkocht en de meeste zijn ondertussen in gebruik genomen.  Ook voor fase 2 is de interesse groot.  Zo mochten we reeds verschillende reservaties noteren voor units waarvan de bouwwerken starten in het najaar.  De oplevering  is volgens planning voorzien voor april 2017.  Indien u interesse heeft in de aankoop van een goedgelegen KMO unit neem dan contact op met dhr. Naegels op het nr. 03 / 888 23 45. 

Nieuwe Pick & Carry kranen

Nieuwe Pick & Carry kranen

Recent werd ons park van elektrisch aangedreven Pick en Carry kranen uitgebreid met een Ormig 5,5 ton en een op afstand bestuurde JMG 4,5 ton.  Met een gamma van 4,5 tot 33 ton beschikken we hiermee voor vrijwel elke toepassing over een geschikte oplossing. 

Nieuwe VCA certificaat

Transpico is reeds sinds mei 2000 VCA gecertificeerd.  Het was in juni dan ook al de zesde keer dat AIB-Vinçotte een volledig certificeringsonderzoek heeft uitgevoerd.  Opnieuw bleken onze interne regels en voorschriften conform aan de VCA verplichtingen.  Het hernieuwde certificaat kan u downloaden via deze link .

Transpico ontwikkelt KMO park Kapittel

Transpico ontwikkelt KMO park Kapittel

 In het voorjaar van 2015 start Transpico met de ontwikkeling van het KMO park Kapittel.  Dit project bestaat uit 2 gebouwen op een compacte industriezone, gelegen in een rustige groene omgeving met een prima ontsluiting naar A12 en E19.  Het eerste gebouw bevat 11 units van 205m², het tweede gebouw 17 units met een oppervlakte variërend van 160 tot 240m².  In totaal worden 28 functionele bedrijfsruimtes met flexibele showroom-, opslag- of atelierfunctie te koop aangeboden.

Wenst u meer inlichtingen over deze opportuniteit ?  Bekijk onze brochure via onderstaande link of neem contact op met dhr. Naegels op het nummer 03/888.23.45.

(link brochure tra104_leaflet_project_kapittel_a5.pdf)

Transpico plaatst immens raam voor rifaquarium Antwerpse ZOO

Transpico plaatst immens raam voor rifaquarium Antwerpse ZOO

Op woensdag 6 augustus 2014 leverde Transpico opnieuw een huzarenstukje af in de Antwerpse Zoo.  Voor het nieuwe rifaquarium moest een gebogen glaswand van 8 m bij 4,13m en maar liefst 5,3 ton zwaar op zijn plaats gebracht worden.  Bjj het binnenbrengen van dit immens raam was er slechts een 2 tal cm speling boven en onder beschikbaar.  De onderstaande link naar een time lapse filmpje geeft een mooi beeld van deze operatie.

http://youtu.be/4UE_br0ycUg

Ook in het TV Eén programma "De Zoo achter de schermen" kwam onze operatie uitgebreid aan bod.

Transpico groep neemt strategische participatie in TMB Industry te Luxemburg

De Transpico groep verwerft een belang van 50% in TMB Industry in het Groot-Hertogdom Luxemburg (www.tmb-industry.com).  Met gedegen vakkennis en een ruim arsenaal van gespecialiseerd materiaal heeft TMB Industry in de afgelopen jaren een sterke reputatie opgebouwd inzake machinebehandeling, montage- en demontagewerken en industriële verhuizingen. Mede door de geografische spreiding, elkaar aanvullend materiaal en kennis, zijn de synergie- en samenwerkingsmogelijkheden tussen beide bedrijven groot.  Deze strategische participatie is voor Transpico een belangrijke nieuwe stap in onze verdere ontwikkeling en internationale slagkracht.

Nieuwe elektrische heftruck 12 ton.

Nieuwe elektrische heftruck 12 ton.

Transpico blijft investeren in specifiek materiaal.  Zo werd begin augustus onze nieuwe elektrische heftruck met een hefcapaciteit van 12 ton en een hefhoogte van 5 meter geleverd.  Deze Raniero AC120 combineert relatief compacte afmetingen met een hoog hefvermogen waardoor deze uiterst gechikt is voor manipulatie van zware lasten in omgevingen waar verbrandingsmotoren niet kunnen gebruikt worden.

Jaarlijkse VCA audit

Tijdens de jaarlijkse VCA audit werd ons veiligheidssysteem opnieuw gekeurd en goed bevonden door AIB Vincotte.  Ons attest kan u hier downloaden (VCA attest).

Heftruck met lage doorrijhoogte

Soms beperken de bouwfysische eigenschappen van gebouwen of installaties de vrije hoogte.  Om in dergelijke situaties toch ongehinderd lasten te kunnen verplaatsen, kocht Transpico een elektrische Raniero RH60 heftruck.  Deze machine heeft een hefcapaciteit van 6 ton en een doorrijhoogte van slechts 220 cm.  Hierdoor kan deze ingezet worden in lagere ruimtes of om machines in containers te laden of te lossen.

Transpico verlegt grenzen

Begin juli hebben we de hermontage van een volledige perslijn in Tianjin in China afgerond. Onze opdracht bestond uit de demontage van de lijn bij Aleris in Duffel – de verhuis naar China en de volledige heropbouw van de lijn ter plaatse. Om deze complexe operatie tot een goed einde te brengen had Transpico een professioneel team ter plaatse gestuurd bestaande uit een 13tal ervaren mensen.  Dankzij de ruime internationale ervaring van Transpico, opgebouwd doorheen de jaren bij de vele opdrachten in landen over de ganse wereld werd ook deze opdracht weer tot een goed einde gebracht.

Overname Verdonck Industriële Verhuizingen

Overname Verdonck Industriële Verhuizingen

Met ingang van 1 juli heeft Transpico de activiteiten overgenomen van NV Transport Verdonck, een familiaal bedrijf actief in industriële verhuizingen en kraanverhuur uit Sint Niklaas. Als familiebedrijf heeft Transport Verdonck door zijn klantgerichte aanpak en specifieke vakkennis in de afgelopen 50 jaar een sterke reputatie opgebouwd in het Waasland. Wanneer de bestuurders van Transport Verdonck begin 2012 de beslissing namen om een partner te zoeken om hun activiteiten verder te ontwikkelen bleek al snel dat zowel qua activiteiten als qua commerciële benadering de complementariteit met Transpico zeer groot was en voordelen voor beide partijen bood.

Nieuwe tractierobots

Nieuwe tractierobots

Transpico heeft recent twee nieuwe tractierobots aangeschaft met een respectievelijke capaciteit van 10 en 40 ton. Met deze tractiemachines kunnen zware machines toch haarfijn verplaatst en gepositioneerd worden in zeer nauwe ruimtes.  Transpico blijft continu verder investeren in de nieuwste machines en innoverende oplossingen om haar klanten nog efficiënter te kunnen helpen bij het verplaatsen van hun machines of gehele fabrieksverhuis. (video)

VCA attest verlengd

Tijdens de driejaarlijkse certificeringsaudit door AIB Vincotte werd ons bestaand veiligheidssysteem opnieuw grondig op de rooster gelegd. Het was voor ons geen verrassing, maar het doet toch steeds plezier om te vernemen dat ons systeem nog steeds voldoet aan alle eisen.  Nog meer plezier deed de opmerking van de auditer tijdens de werfinspecties: “Ik merk dat de mensen op de vloer het systeem in de vingers hebben en er ook naar handelen … “ Voor ons een bewijs dat door jarenlange volgehouden inspanning het veiligheidsbewustzijn bij onze medewerkers er goed in zit.

Download hier het VCA attest

Nieuwe Ormig 16 tons kraan

Nieuwe Ormig 16 tons kraan

Transpico investeert in een derde elektrische Pick & Carry kraan. Naast onze 9 tons en 33 tons kraan beschikken we voortaan ook over een 16 tons versie van dit type kraan. Deze kranen zijn uiterst geschikt om binnen in bedrijfsgebouwen lasten op te tillen en ze al rijdend te verplaatsen of tot op de juiste hoogte te brengen.